Etusivu
Polttopuiden mittatavat
Polttopuut
Polttopuiden tuotanto
Polttopuiden tilaus
Yhteystiedot


puh. 0400 809 137

Polttopuiden tuotanto

halkolava2   Pilkottavat halot ostetaan lähialueen metsänomistajilta. Halot kuivuvat peitetyissä pinoissa kahden vuoden ajan jonka jälkeen ajamme ne vaihtolavakuorma-autolla klapihallille pilkottavaksi.
arvi pilkkomassa2   Hallilla pilkkojamestari pilkkoo huolellisesti halot sopivankokoisiksi klapeiksi ja valkkaa lahot pökkelöt pois. Pilkkominen tapahtuu sähkökäyttöisellä sirkkelillä, jossa on hydrauliikalla toimiva puunhalkaisin ja kuljetin vie valmiit klapit suoraan halliin.
klapilava2   Asiakkaiden tilatessa puita puut kuormataan hallista etukuormaajatraktorilla vartavasten puun kuljetukseen suunnitellulla vaihtolavalla. Lavalla on väliseinin jaettu kuusi kahden motin lokerikkoa, joiden tilavuus on 2,8 im3. Lokerikko toimii samalla klapien määränmittana. Lokerikkojen väliseinät saranoituvat ylhäältä ja saadaan laukaistua auki kippausta varten. Näin pystymme kuljettamaan samaan suuntaan kuusi kahden motin erää eri asiakkaille.
hannu   Klapit kuljetetaan asiakkaille pienehköllä ketterällä vaihtolavakuorma-autolla ja kipataan pihaan asiakkaan osoittamaan paikkaan ja klapikasa peitetään säältä suojaan mikäli asiakas on jättänyt peitteen paikalle. Pihoissa pyrimme liikkumaan suurta varovaisuutta noudattaen (ruusupenkkejä ja nurmikoita sotkematta ja räystäslautoja runnomatta.)
koivuhalli   Polttopuun myynti ja valmistus on pitkäjänteistä työtä ja johtuen pitkään jatkuneesta toiminnastamme pystymme pitämään kuivaa puuta varastossa aina vähintään yhden vuoden tarpeen, joten esim. sateinen kesä, jolloin polttopuut eivät kuivu, ei haittaa toimituksiamme. Esim. kuvan halliin mahtuu n. 500 pinomottia pilkottua klapia.
sekapuuklapeja   Halleihin pilkotaan jatkuvasti standardimittaisia (n. 33 cm) klapeja, jotta pakkasten yllättäessä ei tarvitsisi myydä asiakkalle "ei oota". Erikoismittainen (25 ja 50 cm) klapi pilkotaan aina tilaustyönä johtuen pienestä kysynnästä ja mittauksesta ja mitataan suoraan halkopinosta, koska määrän mittaaminen muilla keinoin on epäluotettavaa.
koivuklapeja   POLTTOPUUN ULKOAUMAKUIVAUS Kuivien halkojen lisäksi ostamme myös sekapuu-, koivu- ja leppäpropsia, jotka ajatetaan tukkirekalla halkoplaanille ja pilkotaan suoraan klapeiksi suureen aumaan kuivumaan kesäksi ja josta puut ajetaan kuivina syksyllä halliin ennen syyssateita. Menetelmän etuina ovat pieni työnmenekki (vähän rukkasen jälkiä puihin.) Haittoina sadekesät, jolloin puut eivät tahdo kuivua. Riskeistä johtuen valmistamme vain n. 30% tuotannostamme tällä menetelmällä. Keväällä myymme myös suoraan asiakkaalle tuoretta klapia autokuormittain, jolloin asiakkaan oman työn lisääntyessä, puut ovat suurkäyttäjälle todella edullisia ja kuitenkin vaivattomia. Omatoiminen asiakas saa meiltä toki myös kuivaa metrin halkoa, jonka pilkkominen kotikonstein on hyvää vaihtelua ja kuntoilua esim. näyttöpäätteiden ääressä työskenteleville. Lopuksi on todettava, että polttopuun hankinta, valmistus, myynti ja perilletoimittaminen on pitkäjänteistä, fyysisesti raskastakin ja yrittäjää sitovaa (toimitukset usein viikonloppuisin) toimintaa, joka lisäksi usein vaatii työtä pelkäämättömän vapaa-ajastaan tinkivän lähisukulaispiirin. Mutta kun on kipannut kuorman kuivia pilkkeitä asiakkaan pihalle ja näkee asiakkaan silmien loistavan tyytyväisyydestä ja tietää hänen saavan nauttia räiskyvän takkatulen ääressä talven kaamoksessa, niin halkokauppias on saanut työlleen tyydytyksen.
leppäklapeja  

Hannu Harju 19700 SYSMÄ     Puh.0400-809137     (03)-7178244      hannu.harju(se kumma kiemura)halkokauppiasharju.fi